2011. március 4., péntek

Már csak 4 nap

Már csak 4 nap van március 8-ig, amikor is beszélgetni fogunk Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyvéről.
Addig is figyelmetekbe ajánlok egy másik könyvet a Kétezeregy Kiadó repertoárjából.

Cukor blues

Történetek a cukorról, a sörrõl, a szexrõl, ételhamisítókról, boszorkányokról és üldözõikrõl, orvosokról és papokról, egyszóval mindarról, ami az életben fontos.

„Ha tényleg le akarják gyõzni az észak-vietnamiakat, dobjanak le rájuk egy katonai kantint. A cukor, a csokoládé és a Coca-Cola hamarabb elpusztítja õket, mint akármelyik bomba” – idéz 1965-bõl egy japán filozófust  a szerzõ.  

A táplálkozásról szóló könyvek klasszikusának számító Cukor blues elõször 1976-ban jelent meg az Egyesült Államokban, ahol néhány év alatt több millió példányban kelt el. A könyv a reformtáplálkozás bibliája lett. A könyvet igen nagyra értékelte John Lennon, aki jó barátságban volt a szerzõvel, és Gloria Swanson, az amerikai némafilmek koronázatlan királynõje.

A több mint harminc év alatt a könyv semmit sem vesztett az értékéből. Azon túl, hogy egyedülálló ismeretterjesző munka, irodalmi alkotásként is a világirodalom gyöngyszemei közé tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése