2011. augusztus 16., kedd

Kedves Mindenki!

Sajnos nem voltunk elővigyázatosak, s a napokban több szúnyogcsípéssel lettünk gazdagabbak. Gondolom nem csak minket szeretnek ezek a nem túl kedves kis jószágok, így íme néhány tipp természetes elriasztásukra:
Citronella: a megbízható segítség - ne illatolajat, hanem tiszta illóolajat használjunk. A nagy tételben, füstölésre szolgáló olajokat nem lehet helyileg a bőrünkre alkalmazni. A bőrünk szempontjából az a legjobb, ha bio élelmiszerboltban jó minőségű citronella illóolajat vásárolunk.

Szójaolaj: a szójababolajból készült természetes rovarriasztók ugyanolyan hatékonyak, mint a DEET tartalmú riasztószerek. A szójaolaj olcsó és könnyen beszerezhető, így kiváló választás. Nem is beszélve arról, hogy nagyszerű bőrhidratáló. Járulékos információként érdemes megjegyezni, hogy a kutatások szerint a szója egyik összetevője helyi alkalmazás esetén lassítja a szőr növekedését.

Illatos macskamenta: az Iowa Állami Egyetem egyik kutatása kimutatta, hogy az illatos macskamenta illóolaja laboratóriumi körülmények között körülbelül tízszer hatékonyabban riasztja a szúnyogokat, mint a DEET.

Neem-mag olaj: a neem-olajat az Indiában őshonos neem fából nyerik. Az indiai maláriakutató intézet egyik tanulmánya azt mutatta, hogy a neem-mag olaj egyik összetevője a DEET-nél hatékonyabban riasztja a szúnyogokat.

Levendula illóolaj: a fantasztikus illatú anyagot gyakran és hatékonyan használják szúnyogriasztásra.

Fokhagyma: ha sok friss fokhagymát eszünk, a szúnyogok nem bírják elviselni a szagát.

Ha a szúnyogok mellett a DEET káros hatásait is el szeretnénk kerülni, használjunk bátran természetes szúnyogriasztó szereket.
Forrás: Medipress

Ezekre az ötletekre
egyik kedvenc honlapomon bukkantam rá:
http://liliomkert.lapunk.hu/
Biztosan nektek is tetszeni fog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése