2011. február 26., szombat



Igény szerinti hozzátáplálás

A következő Babaklubban a Baby Led Weaning-gel, azaz az igény szerinti hozzátáplálással ismerkedhetünk meg. Az igény szerinti hozzátáplálás azt jelenti, hogy a baba önállóan étkezik már az első kóstolástól kezdődően, tehát teljesen rá bízzuk a szilárd ételekkel való ismerkedést, a kóstolgatás ütemét, mértékét.

6 hónapos kor körül a babák elkezdenek érdeklődni a családtagok által fogyasztott ételek iránt. A módszer gyakorlói szerint, amennyiben ezek az ételek egészségesek, akkor meg lehet engedni, bízva a gyermek ösztöneiben, hogy maga válasszon az asztalról és kóstolgasson. Eleinte a babák úgyis csak nyalogatnak, fogdossák az ételeket, kevés az ami valóban lejut a pocakba. De mindig azt választják, az eszegetik, eszik, amire a szervezetüknek szükségük van.

A blw egy olyan módszer, ami megint csak arra emlékeztet engem, mennyire eltávolodtunk attól ami ösztönös. Nemcsak a saját ösztöneinkben, de a gyerekeinkében sem bízunk akkor, amikor pürésítve kanalazzuk a szájukba az ételt.

A blw elméleti és gyakorlati kérdéseiről Madarász Tünde (babahordozási tanácsadó, ökomama, a debreceni ÖkobabaKlub szervezője) mesél nekünk.

Időpont: 2010. március 01. kedd, 10.00-12.00 között

Belépő: 500,- Ft

Várunk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése