2011. február 22., kedd

Szia!

Ismét a március 8.-i programunkra szeretnénk felhívni a figyelmed! Gyere el és beszélgessünk Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyvéről. Íme, néhány idézet a könyvből:

" A baba azt igényli, hogy egy aktív személy életében vegyen részt, akivel állandó fizikai kontaktusban van, és megfigyelheti, hogy milyen élmények várnak rá később. Az anyja karjában passzív, de az érzékei ki vannak hegyezve." (13.old.)

" Az például, hogy miképpen bánunk a kisbabákkal, nem észbeli döntéseken kéne hogy alapuljon." (41.old.) "Ha valaki tudni akarja, hogy mi a helyes valamely faj számára, akkor ismernie kell annak a fajnak a veleszületett elvárásait." (44. old)

"A karban lévő csecsemőn érzései azt mondják neki, hogy jól van és hogy eredendően jó. Az egyetlen pozitív identitás, amit ismerhet, azon a feltételezésen alapszik, hogy jól van, hogy ő jó és örömmel fogadják. E meggyőződés nélkül az emberi lényt megnyomorítja az önbizalom, a teljes éntudat, a spontaneitás és a tartás hiánya, függetlenül a korától." (54.old.)


"A kisbaba bőrének minden idegvégződésével ölelésre vágyik, egész lénye, egész valója azt akarja, hogy karban legyen. Az újszülött csecsemők születésük pillanatától fogva az anyjuk karjában voltak immár több millió éve. Lehet, hogy az utolsó néhány száz generációban voltak olyanok akiket nmegfosztottak ettől a létfontosságú élménytől, de ez nem azt jelenti, hogy az újszülöttek kivétel nélkül ne várnák el, hogy ők a nekik megfelelő helyre kerüljenek." (57.old.)

Mit gondolsz? ugye érdemes ezekről a gondolatokról eszmét cserélni?

Az előadás és beszélgetés után lehetőség lesz a kétezeregy kiadó könyveiből 30%os kedvezménnyel vásárolni! (Itt lehet válogatni:www.ketezeregy.hu)


Kérlek küldj emailt a shaktibabaklub@gmail.com címre, ha
  • bejelentkeznél az előadásra,
  • ha szeretnéd addig elolvasni a könyvet, tudunk Neked kölcsönözni
  • ha vásárolni szeretnél, mely könyv(ek)et
  • és ha bármi egyéb kérdésed van a programmal kapcsolatban.
Várunk szeretettel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése